Cégalapítás 2015, cégmódosítás 2015, kft alapítás 2015, könyvelés és székhelyszolgáltatás Budapest hírek.
Végelszámolás statisztika 2012. 50. hét
2012.12.26 13:51:25


Végelszámolás statisztika 50. hét....A végelszámolások közzététel szerinti 387-es száma ismét szinte megint hajszálpontosan megegyezett a 49. illetve a 48. heti adatokkal is. A 48. héten 388, majd azt ezt követő héten 389 végelszámolás megindítását tetté közzé a cégközlönyben. Ilyen egybeesésre az elmúlt években semmilyen cégeljárási adatot tekintve nem volt példa. Ebben az évben volt 205-ös végelszámolási hetünk, de volt 1147-es hetünk is, igaz utóbbiban még benne voltak a kényszer-végelszámolások diktált voltából eredő, nem önkéntes végelszámolások is, cég megszüntetések is, amelyek egyfajta szankcióként működnek a magyar cégvilágban. Mint minden héten most is szólnunk kell a jogutód nélküli cégjegyzékből történő törlésekről. Ezek száma ezen a héten 1349 volt, ebben benne vannak a végelszámolások törlések, a felszámolásból eredő törlések egyaránt. A korábbi héten ez 1133 volt, az azt megelőző héten pedig 1456. A cégjegyzékből történő törlések számának akár 20-25 %-os mozgásának sem tulajdonítok nagy jelentőséget, itt annyi féle tényező, akár szinte külső vis maior-nak tekinthető tényező mozgatja ezt az indikátort, hogy ezen mozgások mögött kimutatható új viselkedésmintát kimutatni esztelenség -  eltérő határidők, kifutások stb. Ebben a szegmensben négy-hat hónapos trend-elemzéseknek látom csupán értelmét. Tavaly ezen a héten a közzétett végelszámolást, felszámolást követő törlések száma 450 volt, tavaly előtt 2010-ben 686. Előbbihez képest közel 200 %-os az emelkedés, utóbbihoz közel 100 %-os, azért ez nem véletlen, sőt mi több: jelzés értékű !

Gálusz Gábor

 

Központi irodánk 1027 Budapest, Bem Rakpart 50. sz. alatt


  Cégalapítás, kft alapítás az oldal fő profilja és igyekszünk hatékony segítséget nyújtani a különböző cégjogi eljárásokkal kapcsolatban is (kft alapítás, cégmódosítás),számtalan opaciónális szolgáltatás közül választhat: könyvelés és székhelyszolgáltatás. Elérhetőségeinken kérhet időpontot konzultációra, illetve személyes bejelentkezésre is . Kérje szakembereink segítségét!

Tekintse meg hírportálunk főoldalát, magyarország leglátogatottabb cégalapítási és cégeljárási weblapját!

Cégalapítás, kft cég alapítása, cégalapítás olcsón, cégalapítás feltételei, cégalapítás menete        Cégmódosítás, cégmódosítás olcsón, cég módosítása ingyen, céges változtatások        Kft alapítás, kft alapítása, kft alapítás feltétele, kft alapítás menete        Ingyen cégalapítás elérhető csomagban, cégalapítás ingyen        Könyvelés szakértőkkel és garanciával, könyv vezetés, bérszámfejtés        Székhely, székhely szolgáltatás, cég székhely igénylése